2013. augusztus 30., péntek

Oreo kekszet készítettem!

Pár nappal ezelőtt kipattant a fejemből, hogy mi lenne, ha megnézném van-e valami recept, hogyan lehet elkészíteni az Oreonak az "hasonmását". Találtam is egy remek receptet ezen a blogon:
Forrás (Tücsökbogár)

Hozzávalók:


a kekszhez:
22,5 dkg liszt
12,5 dkg holland kakaó, cukrozatlan (szigorúan holland, mert attól lesz olyan szép sötét színe)
1 teaskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 db tojás



a krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg porcukor, 
4 evőkanál tejszín,
1 teáskanál vaníliakivonat

Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük.
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a  sütőporral, és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, majd addig keverjük amíg simává egyneművé válik.Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a gyúrófejes robotgéppel először a legkisebb fokozaton, majd ha már egy kicsit összeállt akkor a legnagyobb fokozaton addig gyúrjuk amíg szép fényes sima tésztává áll össze. Ekkor kisebb adagokban nem túl vékonyra nyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A körök felének a tetejét egy másik kisebb kiszúróval megnyomjuk, amitől a keksz szép mintássá válik. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor finom roppanóssá válik. Kihűtjük.
A krémet kivesszük a hűtőből és a kihűlt keksz egyik felére 1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét és addig nyomjuk össze, amíg a krém elérti a kekszek széleit. Egy kés segítségével eltávolítjuk a felesleget a szélekről. Pár percre, amíg a krém megszilárdul hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is. 30 darab kekszre számíthatunk.

Annyi, hogy én nem robotgéppel csináltam, hanem kézzel.
Mutatok Nektek néhány képet, amit én készítettem.

1. kép
A krémmel kezdtem, ami Nekem ízileg hasonlít 
az igazi Oreo kekszre. Hűtőbe raktam.

2.kép
A vajat már összekevertem a porcukorral, és 
mikor már habosra kevertem hozzá ütöttem a 
tojást. 

3.kép



Következett a liszt, HOLLAND kakaó,
 szódabikarbóna, só, sütőpor. Ezeket összekevertem,
majd a kezemmel meggyúrtam, hogy tészta legyen belőle.


5.kép
Mikor a tésztát vékonyra gyúrtam, fogtam egy pogácsa
szaggatót.
6. kép
Ez már a kisült keksz, amit hagyok hűlni, és csak utána
töltöm meg a krémmel.
7.kép
Miután kihűlt, megtöltöttem a krémmel, és íme a kész
Oreo!
Nem ennyi lett, csak hogy legyen ilyen kép is.

Remélem tetszik ez a bejegyzés.
Nagyon örülnék a véleményeknek :)












1 megjegyzés: